Έναρξη Emitt 2014 Greek Destinations

Η πιο επιθετική πολιτική ελληνικών τουριστικών προορισμών στην τουρκική αγορά άρχισε να ξεδιπλώνεται από χθες το πρωί στην Κωνσταντινούπολη στην μεγάλη 19η τουριστική έκθεση την ΕΜΙΤΤ, οργανωμένη από την εταιρεία «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε» με έδρα τη Μυτιλήνη. Πρόκειται για την γνωστή εταιρεία γραφικών τεχνών, προβολής και δημοσίων σχέσεων, επικοινωνίας και που εκδίδει και την ημερήσια εφημερίδα «Εμπρός».

Δεκάδες επιχειρήσεις και φορείς από όλη την Ελλάδα σε έναν χώρο συνολικά 700 τετραγωνικών μέτρων υπό το διακριτικό τίτλο «Ελληνικοί προορισμοί» προβάλουν σε εκατομμύρια Τούρκους και όχι μόνο την μοναδικότητα μιας επίσκεψης «ένα βήμα δίπλα».

Ανάμεσα τους επιχειρήσεις και φορείς από όλο το βόρειο Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, τη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία, Και την Πελοπόννησο. «Εντυπωσιασμένος από την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται  στους εκθέτες» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης βορείου Αιγαίου Αντώνης Γιαννάκης που χθες επισκέφθηκε την έκθεση. Ενώ ο Πρόεδρος της Ένωσης τουριστικών πρακτόρων Λέσβου Γιάννης Σαμιώτης που συντονίζει τους Λέσβιους επιχειρηματίες και τους άλλους φορείς του νησιού που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη μίλησε για «ουσιαστικά την πρώτη παρέμβαση ουσιαστικής προβολής της Λέσβου την τουρκική αγορά».

Χθες το χώρο προβολής της Λέσβου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τομπάς ο οποίος και συναντήθηκε με τον Αντώνη Γιαννάκη με τον οποίο και συζήτησαν για το τουριστικό ρεύμα Κωνσταντινουπολιτών προς τη Λέσβο. Ο κ. Τομπάς εξεδήλωσε την επιθυμία του να επισκεφθεί και ο ίδιος το καλοκαίρι τη Λέσβο για την οποία όπως είπε έχει ακούσει μόνο καλά λόγια.

Η 19η ΕΜΙΤΤ, μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Βίντεο από την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης